Vyberte si to pravé bývanie

Dom
Výhody
Ak sa rozhodnete pre bývanie v rodinnom dome, môžete si užívať dostatok súkromia. Pokiaľ kupujete len pozemok bez stavby, máte absolútne voľnú ruku, čo sa týka vzhľadu domu. Bude presne taký, ako si ho predstavujete. Môžete si sami zvoliť veľkosť pozemku a využívať vašu záhradu na to, čo máte najradšej. Pestovanie ovocia a zeleniny, starostlivosť o kvety, jazierko, kúpanie sa v bazéne alebo usporadúvanie záhradných posedení pri grile. Je to len na vás.

moderní dům

Nevýhody

Dom je finančne náročná záležitosť. Musíte rátať s tým, že bez pomoci banky to sami nezvládnete. Máte záhradu, o ktorú sa treba pravidelne starať a ak máte bazén, je tu ešte o pár starostí naviac. Navyše, viete koľko trvá upratanie celého domu? Aj s pivnicou, povalou a garážou? Možno to zvládnete za víkend, možno nie…

Byt
Výhody
Výhodou bytu je ľahšia finančná dostupnosť. Môžete pritom bývať priamo v centre mesta alebo v jeho tesnej blízkosti. Náklady sú nižšie a dostupnosť do mesta jednoduchšia.

Nevýhody
Je tu možnosť, že nebudete mať šťastie na príjemných a ohľaduplných susedov. Taktiež aj vy musíte brať ohľad na nich, čo znamená určitú mieru obmedzovania sa. Keďže steny v panelákoch zvyknú byť naozaj tenké, je potrebné myslieť na to, aby sme hudbu nemali pustenú príliš nahlas a aby sme včas ukončili bujaré domáce večierky. Budeme musieť znášať susedovho štekajúceho psa a kričiace malé deti. Absenciu záhrady nám môže čiastočne kompenzovať balkón. Nedá sa však považovať za jej plnohodnotnú náhradu. Nemôžeme tu grilovať, kúpať sa a a na opaľovanie nám tiež nezostáva veľa miesta.

houseboat

Houseboat
Výhody
Hlavnou výhodou je dobrodružstvo! Môžete kedykoľvek zdvihnúť kotvy a vybrať sa spoznávať Európu po jej vodných tokoch.
Nevýhody
Musíte absolvovať školenie o riadení houseboatu, ktoré je však rýchle a nie veľmi náročné.